Avui: 09:00-14:30 h , 16:00-22:00 h 977 65 24 20
Temps de lectura 4 min.

Quan les condicions climatològiques fan que les temperatures baixin ostensiblement és molt important protegir la pell del fred, ja que aquest l’afebleix: es veu més pàl·lida per la vasoconstricció que ocasiona el fred i, a un mateix temps, es produeix una reducció de la irrigació capil·lar que dificulta l'arribada de nutrients i oxigen.

Com a conseqüència de tot això s'alenteix la regeneració cel·lular, produint-se una acumulació de cèl·lules mortes en la nostra pell, de manera que el cutis es veu més opac i, de vegades, d'un color més apagat i amb un aspecte menys saludable.

Els símptomes més habituals d'una pell deshidratada, desnodrida, poc oxigenada i que presenta dificultats per a la seva regeneració cel·lular són la tibantor, la sequedat i una sensació d'hipersensibilitat.

A aquests efectes del fred s'uneixen els de les calefaccions, que augmenten encara més la sequedat, sobretot si estan regulades a temperatures molt altes.

Protegir la pell del fred

LA IMPORTÀNCIA D'HIDRATAR LA PELL

La funció d'un cosmètic hidratant és la de restablir l'homeòstasi de la pell, és a dir, el seu equilibri natural, per evitar l'envelliment prematur així com les possibles irritacions que podem sentir a causa del fred.

El nivell ideal d'humitat de la pell és entre 10 i 20%, però ha de mantenir-se un nivell de lubricació adequat i aquest té més a veure amb els lípids secretats per les glàndules sebàcies.

És molt important, abans de triar els productes hidratants, saber el tipus de pell que tenim, ja que triar malament les cremes hidratants és la causa més gran de sequedat i alteracions de la pell a l'hivern.

Les cremes i fluids corporals per a l'hivern han de tenir com a objectiu fonamental mantenir la hidratació de l’epidermis, hidratant i reincorporant els lípids per evitar que s'irriti i deshidrati.

CURES DIÀRIES PER TENIR UNA PELL SANA

1. Neteja: la neteja, encara que només sigui amb aigua, pot arribar a trencar la barrera de protecció cutània. Una dutxa diària és suficient. No hem de realitzar-la amb aigua excessivament calenta i és millor que sigui curta. A l'hivern s'ha de mantenir la neteja diària, sense deixar de rehidratar en profunditat.

Hem de tenir en compte la dermotolerància dels gels i convé usar productes hipoal·lergènics que s’esbandeixin de manera ràpida i netegin profundament. Les fórmules amb additius d'hidrolitzats de proteïnes es toleren millor i la pell es resseca en menor mesura.

El rostre s'ha de netejar amb productes específics com emulsions netejadores, olis hidròfils o productes amb civada. Després, s'aclareix la cara amb abundant aigua perquè no quedin restes d'aquests productes. Es recomana no fer servir peelings si la pell està seca o irritada.

2. Tonificació: per aconseguir tonificar la pell de manera adeq+uada es recomana que usem tònics que no portin alcohol i aportin actius humectants, així com calmants i antiirritants.

3. Cura i protecció: després de tonificar s’ha de regenerar la capa hidrolipídica de la pell. És aconsellable utilitzar una emulsió W / O (d'aigua en oli) i preparats amb liposomes.

Protegir la pell del fred

Les cremes i emulsions grasses també poden ser adequades perquè solen tenir combinacions d'olis vegetals i sintètics, però no conservants ni emulsionants; ara bé, les seves deficiències són la manca d'aigua i d’humectants.

Les millors fórmules porten, al costat d'una base feta amb greix, elements humectants com glicerol, sorbitol, propilenglicol, àcid hialurònic, urea, pantenol, vitamina E, col·lagen i elastina.

La urea és un component que evita la descamació de la pell, eliminant o reduint així la picor; per la qual cosa a l'hivern s'aconsella l'ús de cremes hidratants amb urea.

Una altra substància que s'aconsella incloure a l'hivern és la vitamina C, ja que reafirma les parets dels vasos capil·lars evitant la seva dilatació o expansió excessiva (teleangiectasia). Es pot aconsellar tant en crema com per via oral reforçant la formació de col·lagen.

En el cas d'ambients amb calefacció en els quals se sent que la pell de la cara produeix sensació de cremor, s'aconsella l'ús de cremes amb vitamina A, malva o àloe vera.

Protegir la pell del fred

LA CURA DE LES MANS A L'HIVERN
Per tot el que s'ha comentat, es recomana l'ús, de cremes que portin en la seva fórmula actius humectants, així com nutritius com rosa mosqueta o camamilla, per a aquesta època de l'any.

LA CURA DEL CONTORN D'ULLS
Aquesta zona és més fina i sensible pel fet que té menys glàndules sebàcies. És més propensa a tenir signes d'expressió i, si pateix en excés, s'envelleix amb facilitat. Es recomana que la crema contorn d'ulls sigui relipiditzant amb olis vegetals i vitamines A, C i E.

PROTECCIÓ DE LLAVIS
El més indicat a l'hivern són els bàlsams O/W, és a dir, emulsions d'oli en aigua. S'han d'usar amb freqüència, especialment en situacions de fred sever.