Avui: 09:00-14:30 h , 16:00-22:00 h 977 65 24 20
Temps de lectura 2 min.

Mantenir una boca sana és molt important perquè el teu estat de salut en general no es ressenti. Una correcta higiene serà la teva aliada per aconseguir-ho, prevenint també malalties futures.

Raspallant-te les dents, com a mínim tres vegades al dia, elimines la placa i aportes fluor. Però aquest hàbit no és suficient per eliminar la placa que s'acumula entre les dents. El més ideal és que completis la teva rutina de cura diària incorporant la higiene interdental. T'expliquem com fer-ho.

COMPLETA LA TEVA RUTINA DE CURA BUCAL

Tens moltes opcions per realitzar aquesta higiene interdental i no sempre és fàcil escollir la millor per a tu, per la qual cosa el millor és deixar-se assessorar per un professional de la salut bucal o demanar consell a la farmàcia.

Entre les opcions que tens per reforçar el raspallat estan:

  • Flosser: és còmode d'usar i t'ajudarà a arribar a les zones més difícils. És ideal per iniciar-se en aquesta rutina i es recomana habitualment quan es té dificultat per utilitzar la seda o fil dental.
  • Fil i seda dental: és adequat quan es té poc espai entre les dents, ja que l'accés és més reduït.
  • Raspall interproximal: és de gran utilitat per completar la higiene, especialment quan hi ha espais interdentals de grans dimensions. Tingues en compte que cada persona té una mida ideal per utilitzar un interproximidal, el dentista t'indicarà l'adequat per a tu.
  • Irrigador: és una opció per als més experts. Es tracta d'un dispositiu que es basa en emetre un raig d'aigua que ajuda a eliminar les restes de menjar, placa dental i bacteris entre les dents. Serà bo combinar-ho amb la neteja amb fil dental.

ALGUNS CONSELLS BÀSICS

Per implantar la higiene interdental en la teva rutina de la millor manera per a les teves dents, tingues en compte algun consells. És recomanable fer servir la neteja interdental al mínim un cop al dia. Tant el fil i els raspalls, com els irrigadors ha d'aplicar-se seguint la línia de les genives i entre les dents.

Si utilitzes fil dental, és important curvar-lo en forma d'U al voltant de cada dent i lliscar acuradament per sota de la línia de la geniva. Mou acuradament cap amunt i cap avall diverses vegades.

Tot i que aquests productes no són complexos d'usar, vés amb compte al fer-los servir, sobretot si no tens molta pràctica per evitar petites lesions. I compta sempre amb el consell del teu farmacèutic per assegurar que utilitzes els productes que necessites i que la teva rutina compleix tots els passos necessaris per tenir un somriure bonic i sa.